جمعه، ۱۷ اسفند ۱۴۰۳
به طور کلی همه متریال هایی که برای پوشش کف استفاده می شوند، کف پوش نام دارند اما در بازار بسیاری از افراد کفپوش پی وی سی را با نام کفپوش معرفی می کنند. در ادامه مطلب به بررسی نحوه نصب کفپوش پی وی سی، ساختار، مقاومت و کاربرد آن می پردازیم.
جنس کفپوش pvc از پلاستیک فشرده ساخته شده و دارای ضخامت تقریبی ۲ میلیمتری است. این کف پوش ها نرم و انعطاف پذیرند و در دو مدل تایلی و رولی تولید می شوند. اکثر مدل های کفپوشی که در بازار موجود هستند از نوع تایلی با ابعاد ۱۵ × ۹۰ سانتی متر می باشند.
ساختار کفپوش پی وی سی از سه قسمت تشکیل شده است:
۱- مغزی (pvc)
قسمت اصلی کفپوش از پلاستیک فشرده به نام pvc تشکیل شده است.
۲- روکش (لایه طرح)
لایه روکش با استفاده از دستگاه های پیشرفته روی مغزی pvc چاپ میشود.
۳- لایه محافظ (پوششی)
لایه محافظ شفاف و بی رنگ بوده که باعث افزایش مقاومت کفپوش در برابر خط و خش می شود.
کاملا قابل شستشو
قابل استفاده برای محیط های مسکونی و کم تردد اداری
قابل استفاده برای محیط های مرطوب (مانند آشپزخانه)
قیمت اقتصادی تر نسبت به پارکت لمینت
قابل نصب روی سطوح مختلف مثل سیمان و سرامیک
غیر قابل اشتعال
دارای خاصیت آنتی باکتریال
عایق صدا و گرما
کاربرد کفپوش پی وی سی چیست؟ کفپوش pvc برای محیط های مسکونی و اداری کم تردد مناسب می باشد و یک گزینه با صرفه اقتصادی برای این محیط ها به حساب می آید اما برای پوشش کف محیط های تجاری و اداری پرتردد پارکت لمینت را پیشنهاد می کنیم.
برای نصب کفپوش های pvc در صورت مسطح نبودن کف، به زیرسازی اولیه نیاز دارید. بعد از زیرسازی، کف محیط باید کاملا تمیز گردد و در صورت وجود نم یا رطوبت تا خشک شدن کامل از نصب کف پوش خودداری کنید.
سپس به میزان کافی طبق دستورالعمل نصب توسط نصاب متخصص باید سطح پشت کفپوش و زمین به وسیله چسب های مخصوص کفپوش، چسب اندود شود. پیشنهاد میشود اجرای آنرا را به نصاب های متخصص کفپوش و پارکت بسپارید.
در انتها بعد از اتمام نصب کفپوش ها می توان از قرنیز برای قاب دور دیوار استفاده کرد که علاوه بر زیبایی باعث پوشش درز های انتهایی و مهار کردن کفپوش ها می شود.
پس از نصب، برای خشک شدن چسب ها، تا یک روز به تایل های کفپوش دست نزده و آنها را تکان ندهید.
نکات قبل از نصب کفپوش پی وی سی
قبل از اجرا، به مدت ۴۸ ساعت کفپوش ها را در فضای موردنظر قرار دهید تا با دمای محیط سازگار شود. (بهتر است دمای محیط بین ۱۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد باشد تا چسب کفپوش به طور کامل بچسبد)
کفپوش پی وی سی به علت اینکه از پلاستیک فشرده تولید شده، در برابر آب و رطوبت کاملا مقاوم است از این رو برای محیط های مرطوب مثل آشپزخانه مناسب می باشد. برای تمیز کردن و نظافت کف محیط هایی که از کفپوش pvc استفاده شده، می توان از جاروبرقی و تی نم دار استفاده کرد.
کفپوش های پی وی سی استاندارد در برابر مواد شوینده سبک دچار تغییر رنگ نمی شوند.
طول عمر کفپوش های پی وی سی وابسته به کیفیت و برندهای مختلف متفاوت می باشد اما به طور میانگین طول عمر این کفپوش ها برای محیط های مسکونی بین ۷ الی ۱۰ سال است.
مقاومت کفپوش پی وی سی در برابر خط و خش و ضربه در حد متوسط می باشد و باید از آن در برابر کشیده شدن اجسام نوک تیز مراقبت کنید؛ از این رو برای پوشش کف محیط های تجاری و اداری پارکت لمینت را پیشنهاد می کنیم که مقاومت بالاتری در برابر ضربه و خط و خش داراست.
به طور کلی کفپوش پی وی سی یک گزینه اقتصادی مناسب برای محیط های مسکونی و اداری کم تردد می باشد اما برای محیط های اداری و تجاری پرتردد دارای طول عمر بالایی نیست. از ویژگی های اصلی کفپوش پی وی سی می توان به قابلیت شستشو، وزن کم، عایق صدا و مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد.